Els cavallers

LES ARMES D’UN CAVALLER

 
   
1-ESPASAAquesta arma s’utilitzava per lluitar cos a cos amb un altre cavaller. Sol tenir les dues fulles esmolades per poder fer més mal a qui ataca.

 2-LLANÇAEstà feta de fusta amb la punta feta de metall molt esmolat per poder traspasar l’armadura d’oponent. 
3-ARCFeta d’una fusta molt resistent i elàstica lligada a un fil pel qual s’hi enganxaven les fletxes per llançar-les als oponents.
 4-CATAPULTAFeta de fusta i ferro ,els cavallers l’utilitzaven per llançar roques i altres coses enceses amb foc a cases i muralles per trencar-les.    5-MAÇAFeta de ferro amb punxes per poder causar el més mal possible s’utilitzava pel combat cos a cos amb un oponent.
    6-DESTRALFet de fusta, té un tros de metall similar a un triangle que travesa la fusta.Aquesta arma també s’utilitzava en el combat cos a cos

EL VESTIR DEL CAVALLER

 
1-YELMCasc metàl·lic reforçat amb una llamina de ferro per protegir la part anterior del rostre.

2-ESCUTUtil·litzat per protegir-se dels atacs dels oponents amb les seves llances.
3-ARMADURATambé util·litzada per protegir-se dels atacs d’oponent; i es va fer de millor qualitat quan la van reemplaçar per les malles de metall.
4-ESTREPDonaven un millor equilibri al cavaller que carregava per desmuntar a l’oponent en un combat.
5-DESTRERAixí s’anomenava al cavall per combatre, doncs el cavaller el conduia amb la ma dreta.   6-LLANÇAEra molt llarga i s’utilitzava per poder colpejar al cavaller oponent i fer-lo caure del seu cavall.
 

El vídeo que teniu a continuació us parla sobre els cavallers medievals, el seu món i les seves competicions…

 

LA FORMACIÓ D’UN CAVALLER

 

Els cavallers iniciaven la seva formació quan encara eren nens (cap als set anys), quan eren enviats a viure a la residència d’un cavaller. Alli servien com aprenents fins que es feien grans i es convertien en escuders. Servia al seu senyor al camp al mateix temps que aprenien la tècnica militar: lluita cos a cos o combatent a cavall. ELs cavallers eren entrenats per demostrar el seu valor, cortesia, lleialtat i per triomfar sobre la covardia.

 

Un cop l’aprenent demostrava el seu domini amb les armes se’l reconeixia com a cavaller i això es feia donant-li un copet amb la part plana de l’espasa a l’espatlla i dient-li “SENYOR CAVALLER”. Un cop anomenat cavaller, l’aprenent acostumava a servir al rei a canvi d’eines i de terres.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s