Descoberts a Begues quatre esquelets humans de fa 6.400 anys

Descobreixen a Begues quatre esquelets humans de fa més de 6.400 anys.

Descobreixen a Begues quatre esquelets humans de fa més de 6.400 anys. Segons ha informat la UB, els cossos s’han trobat a la cova de Can Sadurní de Begues, al Baix Llobregat, i la necròpolis descoberta pertany al neolític mitjà inicial.

En total, s’han descobert els cossos inhumats, alguns en molt bon estat de conservació, de quatre individus -un adult d’uns cinquanta anys i tres infants– que, seguint un ritual d’enterrament desconegut fins ara a la península, van ser dipositats en línia i posició fetal en una de les parets interiors de la cova fa més de 6.400 anys.

És el primer cop que es troben cossos inhumats del neolític mitjà que mostrin una pràctica tan intencionada de ritu funerari. Aquesta és, precisament, la rellevància arqueològica de la troballa de l’última campanya d’excavacions aquest estiu a la cova de Can Sadurní de Begues i que s’ha presentat avui dimecres.

En un descobriment anterior a la cova s’havien localitzat dos cossos, encara que no estaven ben conservats, un aixovar funerari i restes de la cervesa més antiga d’Europa.

“L’encant de Begues”

Fa un any també s’hi va descobrir el fragment d’una estàtua funerària, coneguda com a “L’encantat de Begues”. Respon alconcepte d'”ídol neolític”, amb una forta càrrega simbòlica i espiritual.

La figura té vuit centímetres d’altura i correspon, probablement, a un home, una cosa poc freqüent, ja que el 80% de les representacions similars al Mediterrani i a Europa són imatges femenines.

(extret de http://www.324.cat/noticia/2230013/catalunya/)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s